Help uw accu de winter door met deze 5 tips

In de winter heeft u de meeste kans op autopech en niets is vervelender dan in de kou moeten staan naast een auto die maar niet wilt starten. Problemen met de accu van de auto komen in de winter vaker voor omdat de accu meer moeite moet doen om op te starten. Wist u dat de accu maar een deel van zijn capaciteit kan leveren als de temperatuur daalt onder de 7 graden? Bij Autobedrijf Arnold de Rijk snappen we dat problemen met de accu nooit op het goede moment komt. Daarom geven we u in dit artikel 5 tips om uw accu de winter door te helpen.

Accuproblemen in de winter voorkomen

1. Controleer de accu regelmatig

Het is verstandig om regelmatig uw accu te controleren. Hiervoor kunt u het beste een spanningsmeter gebruiken om te meten of er nog voldoende spanning op de accu staat. Een spanning van ongeveer 14 volt is gewenst bij een draaiende motor. Als de spanning lager is, kan er sprake zijn van een defect met de dynamo of de accu zelf. De accu van uw auto heeft een gemiddelde levensduur van 4 tot 6 jaar. Kijk dus ook goed naar de leeftijd van uw accu.

2. Laat onderhoud uitvoeren

Laat regelmatig onderhoud uitvoeren aan uw accu. In onze werkplaats zorgen onze deskundig monteurs er graag voor dat uw accu weer schoon is. Bovendien controleren we direct het vloeistofniveau van de accu en vullen we deze altijd bij indien dit nodig is. Maak direct een afspraak en kom langs in onze showroom in Roosendaal.

3. Doe een warming-up

Bij het sporten is een warming-up essentieel om de spieren op te warmen. Dit klinkt wellicht gek, maar voor uw auto is dat niet anders. Een opgewarmde accu zal een hogere startstroom kunnen leveren, waardoor er minder slijtage optreed. Voordat u de auto start, kunt u het beste uw lampen even aanzetten. Hierdoor wordt de accu aan het werk gezet en zal de temperatuur stijgen.

4. Maak langere ritten

Om een lege accu te voorkomen, is het goed om langere ritten te maken. Een accu heeft ongeveer 30 minuten nodig om op bedrijfstemperatuur te komen. Hierdoor kan de accu zichzelf opladen. Als u kleine afstanden rijdt, krijgt de accu niet de kans om op te laden.

5. Zet het start-stop systeem uit

Auto’s met een start-stop systeem vragen veel van de accu. Iedere keer moet de accu genoeg spanning kunnen leveren voor het (her)starten van de auto. In de winter is het verstandig om dit systeem tijdelijk uit te schakelen, zodat de accu minder belast wordt.

 

Start-stop systeem uitzetten voor de accu

 

Met bovenstaande tips kunt u voorkomen dat uw auto te maken krijgt met accuproblemen. Wilt u toch meer zekerheid als u de weg op wilt? Neem dan altijd een reserve accu en startkabels mee. Indien nodig kunt u altijd de auto weer starten met behulp van de reserve accu. Wilt u meer informatie ontvangen over het onderhoud aan uw accu in de winter? Neem dan direct contact met ons op. Onze deskundige en vriendelijke medewerkers helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken via 0165 – 561 456 of online via ons contactformulier.
KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE