Blogs

Uw hoofd koel houden in de auto tijdens de zomer

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. U stapt uw auto in op een zomerse dag en krijgt meteen de welbekende ‘knal voor uw kop’. Wij geven de oplossing. Lees snel verder hoe u uw hoofd koel kan houden in een warme auto tijdens de zomer.

Mijn auto is oververhit; wat kan ik doen?

Het risico dat uw auto oververhit raakt is niet heel groot, maar zeker ook niet onmogelijk. De kans bestaat er dus nog wel degelijk. Het is goed om op voorhand al te weten wat eventuele oorzaken van een oververhitte auto zijn en wat u hier aan kunt doen.

Olie checken van uw auto in 5 stappen

We weten het allemaal, maar toch wordt het vaak vergeten: de olie checken van de auto. Een vervelend of simpel klusje? Hoe dan ook, in slechts 5 minuten heeft u het oliepeil gecontroleerd en aangevuld. In dit artikel vind je een handig stappenplan. Geen excuses meer, maar gewoon frequenter de olie checken.

Een trillend stuur? Dit zijn de oorzaken!

Een trillend stuur in een auto kan een vervelende en zelfs verontrustende ervaring zijn voor bestuurders. Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan een trillend stuur, en het is belangrijk om deze te begrijpen om mogelijke problemen tijdig aan te pakken. Lees verder.

Hoe werkt een hybride auto?

U komt ze vaak genoeg tegen op de weg, maar hoe functioneert een hybride auto in werkelijkheid? In deze blog gaan we dieper in op de werking van hybride auto’s en bespreken we zowel de voordelen als de mogelijke nadelen ervan.

Hoe kunt u zuinig rijden? 8 tips uitgelicht.

Zuinig rijden is goed voor elke auto. Of u nu rijdt op benzine, diesel, gas of zelfs elektriciteit. Met een zuinige rijstijl kunt u maar liefst 10% tot 30% brandstof besparen. Zeker in deze tijd waar de gasprijzen de pan uit rijzen is het verstandig om zoveel mogelijk op brandstof te besparen. Maar hoe krijgt…

Auto starten met startkabels? Volg deze stappen

Heeft u ooit voor de vervelende situatie gestaan waarin uw auto niet wil starten? Dit is een veelvoorkomend probleem, vooral tijdens koude ochtenden of wanneer de auto lang heeft stilgestaan. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: het starten van uw auto met behulp van startkabels. Lees verder.

Mijn APK van de auto is afgekeurd, en nu?

Wanneer uw auto een APK keuring nodig heeft, komt het weleens voor dat uw APK wordt afgekeurd. Dat is natuurlijk vervelend, maar het overkomt elke autobezitter. Geen zorgen, er zijn oplossingen genoeg. U vraagt zich waarschijnlijk af: en nu?