Welke leasevorm voor een auto past bij u?

Twijfelt u of u een auto wilt leasen of dat u een occasion wilt kopen? Geen nood, bij Arnold de Rijk vertellen we u graag meer over de verschillende leasevormen. In dit artikel vindt u de verschillende vormen van leasen en weet u welke vorm het beste bij u past.

Leasevormen auto

Verschillende leasevormen voor een auto

Er bestaan verschillende leasevormen voor een auto. Privé of zakelijk leasen in de loop der jaren steeds meer toegenomen. Dit komt omdat het in ongeveer 80% van de situaties goedkoper is dan het kopen van een nieuwe auto. Bovendien betaalt u een vast bedrag per maand waarin de onderhoudskosten, verzekeringskosten en wegenbelasting zijn inbegrepen. Toch zijn er ook variabelen die het leasen anders kan maken. Wij leggen hieronder uit welke leasevormen er zijn voor het aanschaffen van een auto.

Zakelijk auto leasen

Bij het zakelijk leasen van een auto bent u als ondernemer vanaf dag één de eigenaar van de auto. Hierdoor kunt u zelf bepalen welke auto u wilt rijden. De leasemaatschappij financiert het aankoopbedrag. De kosten van het leasen van een zakelijke auto bestaat uit de aflossing van de auto. Fiscaal mag de auto op de naam van uw bedrijf, maar u draagt hierbij wel de risico’s van waardevermindering en het onderhoud.

Privé auto leasen

Privé auto leasen is ook aantrekkelijk voor de zzp’ers. Wanneer u weinig zakelijke kilometers moet afleggen en het ook geen probleem vindt om de auto ook voor privédoeleinden te gebruiken, is private lease een oplossing voor u. Bij private lease huurt u als particulier een auto voor een vast bedrag per maand. De overige kosten zijn voor rekening van de leasemaatschappij. Wel moet u rekening houden dat een privécontract geregistreerd wordt bij het BKR. Dit kan invloed hebben de op mogelijkheden voor u op de huizenmarkt.

Operational lease

Operational lease is te vergelijken met het (langdurig) huren van een auto. De auto valt onder het bedrijfsmiddel en blijft eigendom van de leasemaatschappij. Hierdoor kunt u als ondernemer zorgeloos blijven rijden. Voornamelijk zzp’ers en mkb’ers kiezen voor operational lease. De kosten voor aanschaf, onderhoud, reparaties en verzekeringen zijn voor de leasemaatschappij en niet voor de ondernemer.

Meer advies nodig?

Wilt u graag meer weten over het privé of zakelijk leasen van een auto? Geen probleem, de vriendelijke medewerkers van Arnold de Rijk helpen u graag verder. Neem gerust contact op en we helpen u verder op weg.
KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE