Heeft u een rokende auto? Dit is de oorzaak

Stel u bent aan het rijden en merkt dat u een rokende auto heeft. Dat betekent waarschijnlijk dat u een probleem met de motor heeft. Wat kan de oorzaak daarvan zijn? En wat moet u doen in deze situatie? Lees het in deze blog.

auto rookt

Oorzaken van een rokende auto

Bij een rokende auto, gaat er iets mis in het verbrandingsproces van de motor. Het kan ook zo zijn dat er een mechanisch defect is aan de motor. In beide gevallen is het verstandig om naar een autogarage te gaan en vooral niet door te rijden. Kom langs bij autobedrijf Arnold de Rijk, wij kijken dan uitvoerig wat er aan de hand is.

Een rokende auto kan allerlei soorten rook uitblazen, blauwe rook, zwarte rook en witte rook. Wanneer er rook uit de uitlaat komt bij het starten van uw auto of bij het gasgeven dan heeft u motorproblemen. Maar wat betekenen al deze verschillende kleuren rook?

  • Blauwe rook: de motorolie verbrand. Dit merkt u ook een hoger olieverbruik
  • Witte rook: koelwater verbrand. De oorzaak is een lekke koppakking
  • Zwarte rook: problemen met de inspuiting, de verbranding of het uitlaatsysteem.

Wat moet u doen bij een rokende auto?

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk naar uw auto laat kijken wanneer u merkt dat er rook uit de uitlaat komt. Op den duur leidt dit namelijk tot motorproblemen zoals, een vervuilde motor, verstopte katalysator of een verstopte roetfilter (diesel). Daarnaast kunnen de reparatiekosten erg hoog oplopen bij het uitstellen van een bezoek aan een autogarage.

Voorkom bovenstaande problemen door een rokende auto en maak een afspraak bij een autogarage. Autobedrijf Arnold de Rijk staat altijd voor u klaar! Of het nu gaat om reparatie, onderhoud of APK. Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij stellen de juiste diagnose en zorgen dat u snel weer de weg op kunt.

Neem contact bij autoproblemen

Heeft u vragen of ervaart u problemen met uw auto? Komt gerust langs in onze werkplaats voor een controle. U kunt ons telefonisch bereiken via 0165 – 561 456. Of stuur een berichtje via de contactpagina!
KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE