Heeft u een rokende auto? Dit is de oorzaak

Stel u bent aan het rijden en merkt dat u een rokende auto heeft. Dat betekent waarschijnlijk dat u een probleem hebt met de motor. Wat kan de oorzaak daarvan zijn? En wat moet u doen in deze situatie? Lees het in deze blog.

rokende auto

Oorzaken van een rokende auto

Bij een rokende auto, gaat er iets mis in het verbrandingsproces van de motor. Het kan ook zo zijn dat er een mechanisch defect is aan de motor. In beide gevallen is het verstandig om naar een autogarage te gaan en vooral niet door te rijden. Kom langs bij autobedrijf Arnold de Rijk, wij kijken dan uitvoerig wat er aan de hand is. Andere oorzaken van een rokende auto kunnen zijn:

 • Olielekkage: Als er olielekkage is, kan deze olie de motor of uitlaat raken en verbranden, waardoor rook ontstaat. Dit kan worden opgelost door het repareren of vervangen van de lekke olieafdichting of -klep.
 • Versleten of beschadigde cilinderkop: Als de cilinderkop versleten of beschadigd is, kan dit leiden tot verbrandingsproblemen. Dit kan worden opgelost door het repareren of vervangen van de cilinderkop.
 • Versleten of beschadigde motor: Als de lagers van de motor versleten of beschadigd zijn, kan dit leiden tot een slechte oliecirculatie. Dit kan worden opgelost door het vervangen van de versleten lagers in de motor.
 • Versleten of beschadigde uitlaat: Als de uitlaat versleten of beschadigd is, kan dit leiden tot lekkages, hierdoor kan rook ontstaan. Dit kan worden opgelost door het repareren of vervangen van de uitlaat.
 • Versleten of beschadigde verbrandingskamer: Als de verbrandingskamer versleten of beschadigd is, kan dit leiden tot verbrandingsproblemen, wat voor een rokende auto zorgt. Dit kan worden opgelost door het repareren of vervangen van de verbrandingskamer.
 • Problemen met de brandstofinjectie: Als de brandstofinjectie niet goed functioneert, kan dit leiden tot verbrandingsproblemen. Dit kan worden opgelost door het repareren of vervangen van de brandstofinjectie.
 • Problemen met de luchtfilter: Als de luchtfilter verstopt is of beschadigd, kan dit leiden tot een slechte luchttoevoer. Dit kan worden opgelost door het vervangen of reinigen van de luchtfilter.

Verschillende kleuren rook uit uw auto

Een rokende uitlaat van uw auto kan allerlei soorten rook uitblazen, blauwe rook, zwarte rook en witte rook. Wanneer er rook uit de uitlaat komt bij het starten van uw auto of bij het gasgeven dan heeft u motorproblemen. Maar wat betekenen al deze verschillende kleuren rook?

 • Blauwe rook: de motorolie verbrand. Dit merkt u ook een hoger olieverbruik
 • Witte rook: koelwater verbrand. De oorzaak is een lekke koppakking
 • Zwarte rook: problemen met de inspuiting, de verbranding of het uitlaatsysteem.

Wat moet u doen bij een rokende auto?

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk naar uw auto laat kijken wanneer u merkt dat er rook uit de uitlaat komt. Op den duur leidt dit namelijk tot motorproblemen zoals, een vervuilde motor, verstopte katalysator of een verstopte roetfilter (diesel). Daarnaast kunnen de reparatiekosten erg hoog oplopen bij het uitstellen van een bezoek aan een autogarage.

Voorkom bovenstaande problemen met een rokende auto en maak een afspraak bij een autogarage. Autobedrijf Arnold de Rijk staat altijd voor u klaar! Of het nu gaat om reparatie, onderhoud of APK. Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij stellen de juiste diagnose en zorgen dat u snel weer de weg op kunt.

Neem contact bij autoproblemen

Heeft u vragen of ervaart u problemen met uw auto? Komt gerust langs in onze werkplaats voor een controle. U kunt ons telefonisch bereiken via 0165 – 561 456. Of vul onderstaand formulier in!

 


 

Contact

 • Arnold de Rijk gaat heel nauwkeurig om met uw persoonsgegevens. Lees hier meer over in onze Privacy verklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE