Mijn auto schakelt slecht, wat nu?

Schakelt uw auto slecht en weet u niet wat u moet doen? Geen probleem, bij Arnold de Rijk snappen we dat het heel vervelend kan zijn als uw auto ineens slecht schakelt. In dit blogartikel leggen we daarom uit wat de mogelijke oorzaken zijn van dit probleem en geven we een oplossing. Na het lezen van dit artikel weet u dus waarom uw auto ineens slecht of zwaar schakelt én weet u wat u hiervoor kunt doen.

Auto schakelt ineens slecht; wat nu?

Hoe komt het dat de auto slecht schakelt?

In zowel handgeschakelde auto’s of automaten zorgt het schakelen ervoor dat een voertuig naar voren of achteren kan rijden. Wanneer de auto slecht, zwaar of niet meer schakelt, heeft u het risico dat u de auto niet meer kan gebruiken. Om een goede oplossing te kunnen bieden, is het altijd verstandig om de mogelijke oorzaak te vinden voor het slecht schakelen. We zetten ze kort op een rij:

  • Het kan zijn dat de koppeling van de auto defect is. Dit betekent dat uw de auto niet volledig kunt ontkoppelen om naar een andere versnelling te gaan.
  • Een ander mogelijke oorzaak van slecht schakelen is verslijting aan de tandwielen. De ringen van de tandwielen kunnen versleten zijn of de vertanding is niet meer in orde. Dit kan te maken hebben met onverwachte druk of vuil wat zich in de versnellingsbak gaat nestelen.
  • Het kan ook voorkomen dat de tandwielen vastlopen omdat er te weinig olie aanwezig is. Hierdoor kan het voorkomen dat u rare, krakende geluiden hoort tijdens het schakelen
  • Versleten of beschadigde schakelkabels: Dit kan leiden tot een slechte verbinding tussen de transmissie en de schakelhendel, wat kan resulteren in een harde of stroeve schakeling. Dit probleem kan worden opgelost door het vervangen van de schakelkabels.
  • Versleten of beschadigde schakelcomponenten: De schakelcomponenten zoals de synchronisatoren, koppelingen en drukgroepen kunnen door de tijd verslijten of beschadigen. Dit kan leiden tot een stroeve of onregelmatige schakeling. Dit probleem kan worden opgelost door het vervangen van de versleten of beschadigde componenten.

Wat kan ik doen?

Wanneer u bovenstaand probleem ervaart is er eigenlijk maar een oplossing te bedenken: rij niet verder én bel uw autogarage. Bij Autobedrijf Arnold de Rijk bent u er zeker van dat onze monteurs u direct verder helpen. Wij bekijken de mogelijke oorzaak en proberen dit te repareren voor u. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de waargenomen schade. Onze monteurs informeren u altijd eerlijk en transparant over de verwachte kosten.

Maak een afspraak of neem contact op.

Ervaart u dat uw auto ineens slecht schakelt? Blijf niet te lang twijfelen en neem gerust contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. Wij helpen u graag verder en geven u altijd een passend en persoonlijk advies. Uiteraard kunt u ook direct een afspraak maken in onze werkplaats. Dan staan onze monteurs voor u klaar.

Contact

  • Arnold de Rijk gaat heel nauwkeurig om met uw persoonsgegevens. Lees hier meer over in onze Privacy verklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE