Wat te doen bij autoruit schade?

U heeft het vast wel eens meegemaakt. Tijdens het rijden komt u erachter dat u schade hebt aan je autoruit een sterretje in de voorruit. Bijvoorbeeld door het opspringen van een steentje of doordat er iets anders op de ruit is gevallen. Een vervelend probleem dat opgelost moet worden. Maar waarom is het zo belangrijk om een sterretje in uw voorruit te laten repareren? Dat vertellen we u graag!

 

Wat is een sterretje in de voorruit?

Een sterretje is een klein scheurtje in de voorruit van de auto dat wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een steentje of een ander klein hard voorwerp. Een klein sterretje kan uitlopen tot een grote barst, bijvoorbeeld door temperatuurwisselingen. Daarom is het belangrijk om een sterretje in uw ruit zo snel mogelijk te repareren. Dit kan u laten doen bij een autobedrijf zoals Arnold de Rijk. In de werkplaats wordt de schade beoordeeld en gerepareerd.

Een autobedrijf bekijkt de schade aan de autoruit en bepaalt of de ruit vervangen moet worden of dat alleen het sterretje gerepareerd kan worden. Wanneer de beschadiging kleiner is dan een 2 euro muntstuk is het repareren van het sterretje voldoende. Is het sterretje groter dan heeft u kans dat de hele autoruit vervangen moet worden.

 

Kosten van het repareren van een sterretje in voorruit

 De kosten voor het repareren van een sterretje in de voorruit is afhankelijk van de grootte van de beschadiging. Een klein sterretje kan meestal kosteloos gerepareerd worden. Moet de ruit vervangen worden? Dan komen er wel wat kosten bij kijken. Hoeveel u uiteindelijk kwijt bent hangt af van uw verzekering. Vaak kost het alleen uw eigen risico. Informeer hiernaar bij de autogarage.

 

Meer informatie

Wilt u graag meer weten over schade aan je autoruit en hoe je hiermee omgaat? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder met passend advies. U kunt ons telefonisch bereiken via 0165 – 561 456. Of stuur een berichtje via de contactpagina!
KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE