Is uw motor toe aan reparatie?

Wanneer uw motor niet meer naar behoren functioneert is het verstandig om een motor reparatie uit te laten voeren. Laat dit altijd door een specialist doen! Bij Autobedrijf Arnold de Rijk kunt u terecht voor de reparatie of revisie van uw motor.

Wat gebeurt er bij een motor reparatie?

Bij een motor reparatie worden alle onderdelen die versleten zijn vervangen door nieuwe onderdelen. Dit zorgt ervoor dat uw motor weer voor langere tijd mee gaat en u veilig de weg op kan. Het tijdig onderhouden is daarom erg belangrijk.

Bij een motor reparatie kan het voorkomen dat de garage uw motor moet uitbouwen en inbouwen. De kosten voor het inbouwen van een motor in uw auto hangt af van verschillende factoren. In onze werkplaats stellen wij eerst een diagnose van het probleem. Daarna wordt het kostenplaatje opgemaakt.

Werkwijze

Wanneer u bij ons binnenkomt voor een motor reparatie bekijken we als eerste welke onderdelen aan vervanging toe zijn. De onderdelen worden uit elkaar gehaald middels het uitbouwen van uw motor. De onderdelen worden opgeknapt en versleten onderdelen worden vervangen. De meest voorkomende onderdelen die gecontroleerd worden zijn:

  • Motorblok
  • Startmotor
  • Cilinderkop
  • versnellingsbak

Nadat alle onderdelen van uw motor zijn gecontroleerd worden de onderdelen teruggeplaatst. Na het inbouwen van de motor kan uw auto weer jaren mee.

Voordelen van het repareren van uw motor

Het repareren van uw motor heeft wat voordelen ten opzichte van het plaatsen van een compleet nieuwe motor. De voornaamste reden is natuurlijk de kosten. Het plaatsen van een nieuwe motor met nieuwe onderdelen brengt hoge kosten met zich mee. Door het plaatsen van gereviseerde onderdelen in plaatst van tweedehands onderdelen gaat uw motor weer langer mee.

Naast kosten is het ook een stuk duurzamer om uw motor te laten repareren met gereviseerde onderdelen. Goed werkende onderdelen worden namelijk hergebruikt.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over het repareren van uw motor? Neem dan gerust contact met ons op. Maak een afspraak dan kijken we samen wat we voor u kunnen betekenen. U kunt ons bereiken via 0165 – 561 456. Of stuur een berichtje via de contactpagina!
KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE