Olie checken van uw auto in 5 stappen

We weten het allemaal, maar toch wordt het vaak vergeten: de olie checken van de auto. Een vervelend of simpel klusje? Hoe dan ook, in slechts 5 minuten heeft u het oliepeil gecontroleerd en aangevuld. In dit artikel vind je een handig stappenplan. Geen excuses meer, maar gewoon frequenter de olie checken.

Olie checken van uw auto

Waarom het olie van de auto controleren?

Olie in de motor van uw voertuig is enorm belangrijk en heeft meerdere functies. Enerzijds is de olie werkzaam als smeermiddel voor de bewegende delen in de motor. Anderzijds heeft de olie een verkoelende werking, waardoor de motor niet oververhit raakt. Bovendien ontdekt u eerder of er lekkages zijn als er sprake is van veel olieverbruik in de motor.

Het frequent controleren van de olie zorgt ervoor dat u andere problemen met uw auto voorkomt. Wel zo handig als u veilig de weg op wilt.

Wanneer moet ik het oliepeil checken?

Met frequent bedoelen we vaker dan u waarschijnlijk denkt. Het is alleen ook afhankelijk van het verbruik. Als u veel kilometers rijdt in een maand, zal u nog vaker de olie moeten checken.

We adviseren om minimaal een keer per maand het oliepeil te controleren. Twijfelt u bij uw auto? Neem contact op met onze monteurs, zij helpen u graag verder.

Stappenplan olie checken

Volg deze snelle en eenvoudige stappen om het oliepeil van uw auto te controleren.

  1. Zorg dat de auto zoveel mogelijk waterpas staat en start met peilen als de motor is afgekoeld. Bent u net van huis vertrokken en onderweg? Laat dan de motor zeker 10 minuten afkoelen. De olie zal eerst moeten dalen voor een accurate meting.
  2. Doe de motorkap open, vind de windhaak en peilstok
  3. Zet de motorkap op de windhaak
  4. Neem de peilstok uit de motor en maak deze schoon met een droge, oude doek
  5. Stop de peilstok terug en haal hem er opnieuw uit. Wanneer u de peilstok naar beneden houdt, kunt u het oliepeil aflezen.

Bij het aflezen van het oliepeil moet het olieniveau tussen de twee indicatoren staan. Zit er minder in? Dan moet u olie bijvullen. Twijfelt u? Bel uw monteur! Dan weet u ‘t zeker!

Hulp nodig?

Met bovenstaande stappenplan kunt u frequenter het oliepeil van de auto checken. Wilt u uw handen niet vies maken? Maak dan een afspraak met een van de specialisten van Arnold de Rijk en we helpen u graag verder.
KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE