Verkeerd getankt, wat nu?

De reden dat u dit blogartikel leest, is omdat u verkeerd hebt getankt. Maar u weet niet wat u moet doen? Geen probleem, lees snel verder. Dagelijks tanken in Nederland 10 mensen verkeerd. De kans is in het buitenland zelfs nog groter dat er verkeerd wordt getankt. 

De kosten voor het verkeerd tanken zijn niet mis en kunnen hoog uitvallen. Lees hieronder wat u kunt doen als u de verkeerde brandstof hebt getankt. 

Verkeerd getankt; 2 situaties

Er zijn twee mogelijke situaties waarin u verkeert kan tanken, namelijk:

  • U tankt diesel in een benzineauto
  • U tankt benzine in een dieselauto

Laatstgenoemde situatie komt het meeste voor. 

En wat nu?

Maakt u zich geen zorgen, de auto is nog niet totall loss. Het is wel essentieel dat u snel handelt en de schade beperkt. U kunt in ieder geval denken aan één van onderstaande punten:

  • Start de auto niet! Wanneer u contact maakt, begint de brandstofpomp het verkeerde brandstof al op te pompen.
  • Neem contact op met onze werkplaats. De brandstof moet volledig uit de auto gepompt worden. Vervolgens moet de juiste brandstof getankt worden. Hierna is het normaal als uw auto moeite heeft met opstarten. Heb hiervoor geduld. 
  • Heeft u al gereden? Dan is de kans op schade het grootst. Stop direct met rijden en neem contact op met de werkplaats. Wij kunnen onderzoeken wat de schade is. 

Ben ik verzekerd?

Heeft u verkeerd getankt? Dan zal dit helaas kosten met zich meebrengen. Of u hiervoor verzekerd bent is afhankelijk van de gekozen dekking bij uw verzekeraar. 

Hulp nodig?

Verkeerd getankt en hulp nodig? Neem gerust contact op met de specialisten van Arnold de Rijk. Wij helpen u graag verder in onze werkplaats. U kunt ons telefonisch bereiken via 0165 – 561 456. Of vul onderstaand formulier in!

 

Contact

  • Arnold de Rijk gaat heel nauwkeurig om met uw persoonsgegevens. Lees hier meer over in onze Privacy verklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE