Is uw auto toe aan een versnellingsbak revisie?

Een revisie van de versnellingsbak van uw auto is nodig als u merkt dat de versnellingsbak niet meer soepel schakelt. De oorzaak is dat de tandwielen in de motor niet meer goed in elkaar overlopen of dat de tandwielen versleten zijn. Laat uw auto daarom op tijd controleren!

versnellingsbak revisie

Wat is een versnellingsbak revisie?

Wanneer u de garage een revisie van de versnellingsbak laat uitvoeren, dan voeren zij een auto-inspectie uit. Hierbij controleren zij alle onderdelen en beoordelen of deze nog voldoende werken. Het is belangrijk om uw auto en met name de versnellingsbak te controleren zodat u veilig de weg op kan.

Laat de reparatie van uw versnellingsbak altijd uitvoeren door een specialist. De versnellingsbak zit ingewikkeld in elkaar en een specialist weet precies hoe hij dit moet aanpakken. De specialisten van Arnold de Rijk helpen u hierbij. Zij voeren een uitgebreide inspectie uit en bepalen of er mogelijke problemen zijn en of reparatie mogelijk is.

Wanneer reparatie van de versnellingsbak niet meer mogelijk is wordt aangeraden om de versleten onderdelen te vervangen.

Kosten versnellingsbak revisie

De revisie van een versnellingsbak kan al gauw oplopen tot €2.500,-. Daarom kunt u er ook voor kiezen om een tweedehands versnellingsbak te gebruiken als vervanging. Deze onderdelen worden gereviseerd door de garage en zijn daarna geschikt om te gebruiken voor de reparatie. Hiermee bespaart u de kosten van nieuwe merkonderdelen. Vraag hiernaar bij uw garage!

Automatische versnellingsbak revisie

Een automaat heeft een andere versnellingsbak omdat die automatisch schakelt naar de juiste versnelling. Wanneer u de volgende problemen opmerkt dan is het tijd voor een revisie van uw automatische versnellingsbak:

  • De auto schokt en hapert tijdens het rijden
  • De versnellingsbak weigert te schakelen
  • Het brandstofverbruik gaat omhoog
  • Het toerental wisselt op aparte wijze

Maak een afspraak bij uw garage om uw auto te laten inspecteren. Arnold de Rijk helpt u graag bij de reparatie van de versnellingsbak in de werkplaats.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een versnellingsbak revisie? Neem dan contact met ons op! Onze medewerkers helpen u graag verder. U kunt ons telefonisch bereiken via 0165 – 561 456. Of stuur een berichtje via de contactpagina!
KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE