Auto trekt naar links of rechts? Oorzaak en oplossing.

Merkt u dat uw auto tijdens het rijden naar links of rechts trekt? Dan is er een probleem met uw banden, wielophanging of de stuurinrichting. Lees in dit blogartikel wat de oorzaak kan zijn en hoe u dit kunt oplossen.

auto wijkt af naar rechts of links

Mijn auto trekt naar links of rechts, waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom uw auto naar links of recht trekt.

  • U heeft een verkeerde bandenspanning,
  • Slechte uitlijning,
  • Versleten wielophangingsdelen,
  • Een defecte stuurinrichting of
  • Uw banden zijn scheef afgesleten

Al bovenstaande oorzaken zorgen ervoor dat u tijdens het rijden merkt dat uw auto naar één kant trekt. Dit kan verergeren bij het gasgeven of tijdens het remmen. Daarnaast wordt sturen lastiger waardoor u in een gevaarlijke situatie terecht kan komen. Voor meer duidelijkheid is het belangrijk om de juiste diagnose te stellen en Arnold de Rijk helpt u hier graag bij.

Wat moet ik doen nu mijn auto naar één kant trekt?

Wanneer u doorrijdt met een auto die afwijkt naar rechts of links kan dat leiden tot overmatige bandenslijtage. Daarnaast is het erg oncomfortabel tijdens het rijden en kan het gevaarlijke situaties veroorzaken. Een van de oorzaken is dat de stand van uw banden is veranderd. Wanneer dit zo is moet de auto opnieuw uitgelijnd worden.

Om de oorzaak zeker te weten is het belangrijk om te achterhalen waar het vandaan komt. Heeft u geen verstand van auto’s? Laat dan een autobedrijf de oorzaak onderzoeken. Bij Autobedrijf Arnold de Rijk helpen wij u graag direct bij een probleem.

Neem contact op bij problemen met uw auto

Kom bij problemen met uw auto langs in onze werkplaats! Dan kijken wij wat de oorzaak is en verhelpen wij deze waar mogelijk. U kunt ons telefonisch bereiken via 0165 – 561 456. Of stuur een bericht via de contactpagina!
KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE