Auto trekt naar links of rechts? Oorzaak en oplossing.

Merkt u dat uw auto tijdens het rijden naar links of rechts trekt? Dan is er een probleem met uw banden, wielophanging of de stuurinrichting. Lees in dit blogartikel wat de oorzaak kan zijn en hoe u dit kunt oplossen.

auto trekt naar rechts of links

Mijn auto trekt naar links of rechts, waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom uw auto naar links of rechts trekt. We leggen graag een aantal veelvoorkomende problemen uit met bijbehorende oplossing.

  • U heeft een verkeerde bandenspanning: Als de bandenspanning onjuist is, kan dit leiden tot een slechtere wegligging van de auto. De auto kan sneller afwijken van de geplande rijbaan of moeilijker worden bestuurd, wat kan leiden tot onveilige situaties.
  • Een slechte uitlijning door een onbalans van de wielen: Als de wielen niet goed zijn uitgelijnd, kan dit ervoor zorgen dat de auto naar een bepaalde richting trekt. Dit kan worden opgelost door de wielen opnieuw uit te lijnen bij een auto garage.
  • Versleten wielophangingsdelen: Als de wielophanging aan een specifieke kant beschadigd of versleten is, kan dit ervoor zorgen dat de auto naar die kant trekt. Dit kan worden opgelost door het vervangen of repareren van de wielophanging.
  • Versleten of beschadigde stuuronderdelen: Als de stuurkogel of andere stuuronderdelen versleten of beschadigd zijn, kan dit ervoor zorgen dat de auto naar een links of rechts trekt. Dit kan worden opgelost door het vervangen van de versleten of beschadigde onderdelen.
  • Versleten of beschadigde banden: Als een band op een specifieke wiel aan een kant meer slijt dan de andere, kan dit ervoor zorgen dat de auto naar die kant trekt. Dit kan worden opgelost door het vervangen van de band of door de banden te balanceren en te alignen.
  • Versleten of beschadigde remmen: Als de remmen aan een specifieke kant versleten of beschadigd zijn, kan dit ervoor zorgen dat de auto naar die kant trekt. Dit kan worden opgelost door het vervangen of repareren van de remmen.

Bovenstaande oorzaken zorgen ervoor dat u tijdens het rijden merkt dat uw auto naar één kant trekt. Het afwijken kan verergeren bij het gasgeven of tijdens het remmen. Daarnaast wordt sturen lastiger waardoor u in een gevaarlijke situatie terecht kan komen. Voor meer duidelijkheid is het belangrijk om de juiste diagnose te stellen en Arnold de Rijk helpt u hier graag bij.

Wat moet ik doen nu mijn auto naar één kant trekt?

Wanneer u doorrijdt met een auto die afwijkt naar rechts of links kan dat leiden tot overmatige bandenslijtage. Daarnaast is het erg oncomfortabel tijdens het rijden en kan het gevaarlijke situaties veroorzaken. Een van de oorzaken is dat de stand van uw banden is veranderd. Wanneer dit zo is moet de auto opnieuw uitgelijnd worden.

Om de oorzaak zeker te weten is het belangrijk om te achterhalen waar het vandaan komt. Heeft u geen verstand van auto’s? Laat dan een autobedrijf de oorzaak onderzoeken. Bij Autobedrijf Arnold de Rijk helpen wij u graag in onze werkplaats om het probleem op te lossen.

Neem contact op bij problemen met uw auto

Kom bij problemen met uw auto langs in onze werkplaats! Dan kijken wij wat de oorzaak van het afwijken van uw auto en verhelpen wij deze waar mogelijk. U kunt ons telefonisch bereiken via 0165 – 561 456. Of vul onderstaand formulier in!

 


 

Contact

  • Arnold de Rijk gaat heel nauwkeurig om met uw persoonsgegevens. Lees hier meer over in onze Privacy verklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE