6 tips om autoproblemen in de winter te voorkomen

Het is wintertijd en dat betekent andere omstandigheden dan in de zomertijd. In de ochtend wordt het laat licht en ’s avonds wordt het al vroeg donker. Bovendien kan er sprake zijn van vorst en kunnen de wegen glad zijn. Met andere woorden, de winter is het seizoen waarin de kans op autoproblemen het grootst is. Gelukkig kunt u zelf de meeste problemen oplossen. Met deze 6 tips van Autobedrijf Arnold de Rijk kunt u autoproblemen in de winter voorkomen.

1. Zorg voor goed zicht

Een bevroren autoruit kan vervelend zijn. Een automobilist is verplicht om te zorgen voor goed zicht tijdens een autorit. Er wordt geadviseerd om voldoende zicht naar voren en opzij te hebben. Indien u geen voldoende zicht hebt, riskeert u een boete. U kunt zorgen voor goed zicht door gebruik te maken van onder andere:

  • Een fles ruitontdooier
  • Een krabber
  • Een doek

U spuit de ruit in met de ruitontdooier en u wacht enkele seconden. Als het goed is verdwijnt de vorst op de ruiten direct. Mocht u geen fles ruitontdooier hebben, kunt u ook gebruik maken van een ruitenkrabber. Hiermee zorgt u zelf voor goed zicht als u op weg gaat. U gebruikt de doek om condens aan de binnenkant van uw ruiten weg te nemen. Zo zorgt u ervoor dat uw zicht optimaal blijft.

2. Maak uw auto schoon

In de winter is het extra belangrijk om uw auto schoon te houden. In deze periode wordt er veel strooizout over de wegen gestrooid om gladheid te voorkomen. Echter is dit zout schadelijk voor uw lak en carrosserie. Er kunnen ook restjes zand, asfalt en rubber blijven plakken in het zout dat zich hecht aan uw auto. Zorg er eerst voor dat het hardnekkig vuil verwijderd is van uw auto voordat u aan de slag gaat met een borstel of spons. Dit voorkomt beschadiging aan uw auto. Bovendien is het regelmatig wassen van uw auto van belang voor de levensduur van uw auto.

Auto schoonmaken in de winter

3. Wissel de banden van uw auto

Wanneer het buiten 7 graden of lager is, wordt het tijd om uw banden te wisselen. Winterbanden hebben meer grip dan de standaard (zomer)banden en zijn grotendeels gemaakt van natuurrubber. Dit betekent dat de banden altijd soepel blijven. Hoe soepeler de band, hoe meer grip op de weg. Bovendien zorgen winterbanden voor meer veiligheid en heeft u meer controle als u de weg op gaat. Maak vandaag nog een afspraak in onze werkplaats voor uw bandenwissel.

4. Test uw verlichting regelmatig

Goede verlichting in de donkere dagen is essentieel. Zorg er altijd voor dat alle lampen goed schoon zijn. Modder, neerslag en zand verminderen de sterkte van het licht. Bovendien is het verstandig om een extra setje lampen in uw auto te hebben liggen. Wanneer u de verlichting regelmatig test, kunt u zelf de defecte lamp vervangen en voorkomt u een boete.

5. Check de ruitenwissers en gebruik antivries ruitenvloeistof

Controleer af en toe de rubbers van uw ruitenwissers. Zeker in de winter is er de kans dat uw ruitenwissers vast komen te zitten dankzij kou en vorst. Zitten uw ruitenwissers vast? Gebruik de fles ruitontdooier of de krabber om de ruitenwissers los te krijgen. In de winter is het ook verstandig om de ruitenvloeistof te vervangen door een antivries ruitenvloeistof. Dit voorkomt dat de vloeistof bevriest en dat de leidingen en de sproeikop verstopt raken. Wilt u weten welke ruitenwissers en vloeistof u het beste kunt gebruiken? Onze monteurs informeren en adviseren u graag hierover.

Vastgevroren ruitenwissers

6. Onderhoud uw auto

Zodra mist, sneeuw en gladheid de wegen weer beheersen, is het belangrijk om uw auto op enkele belangrijke aspecten te onderhouden. In onze werkplaats gaat het onderhoud veel verder dan een kleine of grote onderhoudsbeurt. We controleren uw airco, uw banden en zorgen uiteraard voor eventuele reparaties en schadeherstel. De monteurs van Autobedrijf Arnold de Rijk zijn breed georiënteerd en kunnen ieder merk auto in onderhoud nemen. Uw Fiat, Seat of Suzuki is in goede handen bij ons. Bent u al toe aan een APK? Dat regelen we ook meteen.

Is uw auto al winterklaar?

Met bovenstaande tips kunt u de winter zonder autoproblemen doorstaan. Zijn er toch problemen ontstaan en komt u hier niet uit? Neem dan direct contact met ons op. Onze deskundige en vriendelijke medewerkers helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken via 0165 – 561 456 of online via ons contactformulier. Wij staan voor u klaar.
KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE