Bescherm uw auto tegen de vorst met deze tips

De winter is aangebroken en dat betekent dat de vorst weer om de hoek staat. Vorst kan verschillende problemen veroorzaken voor uw auto, maar gelukkig zijn er ook oplossingen. In dit artikel bespreken we per alinea een veelvoorkomend probleem en bieden we een handige oplossing. Zo blijft uw auto ook in de koude maanden in topconditie.

Vorst Auto: hoe voorkom je problemen

Bevroren sloten

Een van de meest voorkomende problemen tijdens de vorstperiode zijn bevroren sloten. Niets is zo vervelend als ‘s ochtends haast hebben en dan niet in uw auto kunnen omdat het slot bevroren is. Een eenvoudige oplossing is het gebruik van slotontdooier. Bewaar dit echter niet in uw auto, maar bijvoorbeeld aan uw sleutelbos of thuis. Een andere tip is om de sloten te bedekken met tape of een magnetische slotbeschermer om te voorkomen dat ze bevriezen.

Accuproblemen

De accu van uw auto heeft het zwaar te verduren tijdens de koude dagen. Lage temperaturen kunnen ervoor zorgen dat uw accu minder presteert en dat kan leiden tot startproblemen. Zorg ervoor dat uw accu in goede staat is door deze regelmatig te laten controleren bij uw garage. Een andere tip is om uw auto niet onnodig kort te gebruiken; lange ritten helpen de accu op te laden.

Ruitenwisservloeistof

Vorst kan ervoor zorgen dat uw ruiten en ruitenwisservloeistof bevriest, wat uw zicht ernstig kan beperken. Gebruik daarom een speciale antivries ruitenwisservloeistof die bestand is tegen lage temperaturen. Controleer ook regelmatig het niveau van de vloeistof, zodat u nooit zonder komt te zitten. Mocht u last hebben van beslagen autoruiten kunt u de tips gebruiken in dit artikel.

Bandenspanning

Koude lucht kan ervoor zorgen dat de druk in uw banden afneemt. Een te lage bandenspanning leidt tot minder grip op de weg en een hoger brandstofverbruik. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning en pas deze aan indien nodig. Overweeg ook winterbanden voor extra grip tijdens de koude maanden.

Contact opnemen?

Heeft u ondanks deze tips toch nog problemen met uw auto tijdens de vorstperiode? Of wilt u uw auto laten voorbereiden op de winter? Neem dan contact op met Autobedrijf Arnold de Rijk. Onze experts staan klaar om u te helpen en ervoor te zorgen dat uw auto in optimale conditie blijft, wat het weer ook brengt. Samen zorgen we ervoor dat u veilig en zonder zorgen de winter doorkomt.
KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM VOOR MEER INFORMATIE